2007 MS seniorů – Bled, Slovinsko

Ve dnech 26.4. – 29.4. 2007 se uskutečnilo ve slovinském Bledu již 15. mistrovství světa seniorů, kterého se zúčastnilo 67 států světa. Česká reprezentace nominovala na tuto soutěž 25 závodníků, z nichž tři děvčata byla ze školy Hwa-rang.

Petra Tošnarová II.dan

Ilona Hambergerová II.dan

Věra Khunová III.dan

Všechny jsou členkami reprezentace již hezkou řádku let.

Před samotnými závody proběhlo několik soustředění v Brandýse nad Labem, kde se sestavovaly nominace do daných kategorií.

Petra se nominovala do kategorie sportovní boj do 69kg, technické sestavy II.dan a v týmu na technické sestavy, sportovní boj, speciální techniky a silové přerážení.

Ilona se nominovala do kategorie sportovní boj do 75kg, speciální techniky jednotlivců a v týmu na sportovní boj, speciální techniky, silové přerážení a sebeobranu.

Věra se nominovala do kategorie sportovní boj do 57kg, technické sestavy III.dan, silové přerážení jednotlivců a v týmu na technické sestavy, sportovní boj a silové přerážení.

Závody začaly ve čtvrtek disciplínou technické sestavy jednotlivci. Bohužel hned při první sestavě si Petra vážně poranila koleno a musela odstoupit. Později se ukázalo, že zranění je natolik vážné, že jí neumožňuje ani další účast v ostatních disciplínách. Petra byla velkou kandidátkou jak na umístění jak v technických sestavách, tak i ve sportovním boji. Nebojím se říci, že při jejích kvalitách mohla dosáhnout až na příčku nejvyšší. Ale v tento moment bylo jasné, že týmové sestavy , které byly na programu hned ten den odpoledne, cvičit nemůže. Proto zraněnou Petru nahradila Ilona. Je nutné podotknout, že k Ilonině vytíženosti nebylo na soustředění mnoho času na secvičování, a tak se Ilona během několika málo hodin musela naučit veškerou choreografii, nástupy a načasování daných technik v technických sestavách. Světe div se, Ilona a všichni ostatní zabodovaly. Získaly bronz a vypadly až s favorizovanou Koreou.

Věra se sobotními výkony v technických sestavách probojovala do nedělního semifinále, kde podlehla ruské závodnici s těsným výsledkem 3:2 a získala tak bronzovou medaili.

V pátek začaly boje jednotlivců. Věra zdolala všechny soupeřky a byla zase v nedělním semifinále. Bohužel i přes formu kterou měla, podlehla chorvatské závodnici, která nakonec vystoupala na příčku nejvyšší. Znovu bronz.

Naší Iloně v boji moc štěstí nepřálo a skončila bez medaile. Vynahradila si to však v disciplíně speciální techniky jednotlivců, kdy dosáhla svého největšího úspěchu a přes velký počet závodnic a vysokou náročnost nových kopacích technik si vyskákala zlatou medaili. Byl to opravdu velký a zasloužený úspěch.

V sebeobraně s Michalem Kindlem a Zdeňkem Adamojurkou pak posloupili do finále mezi 6 nejlepších týmů, ale bohužel skončili stupínek před medailí.

V týmovém sportovním boji se nám podařilo získat opět bronz a ve speciálních technikách týmů velice chyběla Petra, a tak tentokrát nebyla medaile žádná.

Věra měla na programu ještě silové přerážení. Z pěti technik přerazila čtyři. Více se podařilo dát pouze dvěma závodnicím, a tak si odvezla třetí bronz z individuálních disciplín.

Poslední bylo na programu silové přerážení týmů. Tam na česká děvčata už nikdo nestačil a konečně si zaslouženě mohly vyslechnout českou hymnu a obohatit se o zlaté medaile.

Petře a Iloně za svou osobu moc děkuji a gratuluji k dosavadním úspěchům.

Tak dopadlo poslední MS seniorů v podání školy Hwa-rang.

Na závěr chci poděkovat Jardovi Vomáčkovi. Za všechny úspěchy vděčíme jen jemu.

Věra